Hva er SEO?

Torp.as SøkemotoroptimaliseringSøkemotoroptimalisering – SEO (Search Engine Optimization) er for deg som har en nettside eller ønsker å starte en nettside og som igjen ønsker å få besøk på siden – mye relevant besøk.

Er dette deg? Da er du ikke alene – men, det vil kreve noe arbeid og det vil ta tid for å få dette til. Det er dessverre ikke slik at nettsiden din blir listet på topp med en gang selv om du lager en fantastisk nettside med perfekt innhold. Det er mange faktorer som virker inn og det kan ta uker, måneder, ja år før du ser resultater. Men godt arbeid vil som regel gi uttelling på sikt.

I denne og påfølgende artikler vil jeg forsøke å hjelpe deg til å nå målet ditt. Noe av det første du må tenke gjennom er akkurat dette med mål. I tillegg til mye relevant besøk, hva er det du vil oppnå? Har du en nettbutikk og skal selge varer, selger du tjenester, skriver du en blogg eller ønsker du kun generelt å informere om noe?

Hva forsøker en å oppnå med søkemotoroptimalisering eller SEO?
I disse artiklene er det optimalisering av innhold på sidene for å få såkalt organiske søketreff, det vil si at søkemotoren presenterer innhold ut fra relevansen i det du søker etter. Motsetningen er betalte søketreff der en kan betale for å bli listet høyt oppe.

Når du f.eks. søker på Google etter informasjon, så vil Google presentere deg med en liste som passer det du søkte etter. Listen er ikke lang og litt forenklet vil de som har betalt for å komme på listen ligge øverst (noen ganger nederst og merket med Annonse). Deretter følger de 10 beste treffene på det du søkte etter.

Det du ønsker å oppnå er å komme på denne «10-på-topp» lista. Dette fordi de aller fleste klikker på en eller flere av lenkene på denne siden, kanskje også på side to. Men deretter er det færre som «gidder» å lete videre etter flere treff på de følgende sidene. Om du klarer å optimalisere innholdet på sidene dine så godt at du blir listet på side en eller to så ligger du godt an til å få en god del besøk på nettsidene dine.

Hvis du ikke har et webhotell eller et domene allerede er dette noe du må kjøpe.

Jeg anbefaler ikke at du bestiller en «gratis» eller en uvanlig rimelig tjeneste. Det ligger som regel en ulempe eller to bak slike ’tilbud’. I mange tilfeller holder disse leverandørene også til i utlandet og nettsidene du lager kan oppleves som «trege» her i Norge.

Det finnes mange seriøse firma i Norge som kan levere denne type tjenester (webhotell, domene og annet). Det er bare å søke på nett eller ta kontakt med meg, så kan jeg hjelpe deg videre.

I de påfølgende artikler vi du finne mer informasjon om hvordan du kommer i gang med SEO, se neste artikkel om Nøkkelord/keywords.

Share This

Dele denne siden?

Kjekt om du vil dele denne siden via en av de sosiale plattformene nedenfor.